Sosyal Medya

Güncel

Kıbrıs tamam sıra Avrupa’da

Diyarbakır'dan Kıbrıs'a direkt uçuş başladı. Diyarbakır'dan kalkan uçak Ercan Havalananında su takı merasimiyle karşılandı. Kentteki beklenti Avrupa uçuşları.



Diyarbakır Havalimanı’nın uluslararası uçuÅŸlara açılmasının ve Türk Hava Yolları’nın Erbil’e baÅŸlattığı direkt uçuÅŸun ardından Onur Air de Kıbrıs uçuÅŸlarını baÅŸlattı.

ÖZETLE

Onur Air Diyarbakır'dan Kıbrıs'a uçtu

 

Bugün Kıbrıs’tan Diyarbakır’a uçan Onur Air’in 8Q219 sefer sayılı uçağı Diyarbakır’dan aldığı yolcularıyla Erbil’in ardından ikinci uluslararası uçuÅŸu gerçekleÅŸtirerek Ercan Havalimanına indi. Uçak burada su takı merasimi ile karşılandıktan sonra yolculara çiçek verildi.

Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Onur Sivrikaya, uçuÅŸ nedeniyle çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek Kıbrıs-Diyarbakır hattında ilk tarifeli seferi gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi. Sivrikaya Diyarbakır’da dış hat terminalinin açılmış olmasından dolayı da hükümete teÅŸekkür etti:

“Ä°lk seferimizi gerçekleÅŸtirdik. Biletlerimiz 75 liradan baÅŸlıyor. Hükümetin ulaşım politikaları yolcu sayılarını doÄŸrudan etkiliyor. Bizler de bu ilk uçuÅŸu gerçekleÅŸtirmiÅŸ olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

kibris
Ahmet Sayar (Sağdan üçüncü) Diyarbakır'dan Avrupa'ya da uçuş beklentisi olduğunu söyledi.

 

Avrupa uçuşları

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Sayar ise kentten Avrupa ülkelerine de uçuş yapılabilecek potansiyel olduğunu söyledi. Bir kentin gelişimi için havayolunun çok önemli olduğunu belirten Sayar, şunları söyledi.

“Ä°limizde uluslar arası terminal olması nedeniyle Erbil’in ardından Kıbrıs’a uçuÅŸların baÅŸlaması bizleri çok heyecanlandırıyor. Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler ve çalışanlar bölgeden artık çok daha rahat ulaşım saÄŸlayabilecekler.

Ancak kentteki beklenti Diyarbakır’dan Avrupa’ya da uçuÅŸların baÅŸlaması. Hükümetten ve havayolu ÅŸirketlerinden beklentimiz bu yönde.”

Bal: Avrupa uçuşları da başlayacak

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ise Diyarbakır’dan Avrupa’ya uçuÅŸların baÅŸlayabileceÄŸini söyledi.

“Daha önce Erbil’e uçuÅŸlarımız baÅŸladı. Åžimdi Kıbrıs baÅŸladı. Hükümetimiz ulaşım alanında güçlü politikalar üretiyor. EmeÄŸi geçen herkesi teÅŸekkür ediyorum.

Avrupa uçuÅŸlarımız ise baÅŸlayacak. Ä°nÅŸallah yakın bir zamanda bunu da gerçekleÅŸtireceÄŸiz.”

Diyarbakır ile LefkoÅŸa arasındaki uçuÅŸlar haftada dört sefer olarak düzenlenecek. Salı, PerÅŸembe, Cumartesi ve Pazar günleri LefkoÅŸa’dan saat 11:25’te Diyarbakır’dan da 13:20’de gerçekleÅŸecek. UçuÅŸ 1 saat 15 dakika sürüyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.